Besöksavtal

Ägare kommer behöva underteckna detta avtal där det står diverse regler och villkor för din hunds besök hos oss på Kalimera’s Hundspa. Detta avtal har vi tagit fram för att på bästa sätt undvika missförstånd. 

RASTA DIN HUND Då hunden ska stå stilla i några timmar ska den vara ordentligt rastad. Det händer tyvärr allt för ofta att vi får in orastade hundar som gör sina behov på trimbordet. Om hunden måste badas om kommer en avgift att tilläggas utöver det satta priset.
FÅR DU SOM ÄGARE VARA MED UNDER BESÖKET? Vi ser helst inte att matte eller husse är med under besöket hos oss. Hunden blir lugnare och tryggare när det bara är vi och hunden. Vi vill att hunden skall ha en bra och lugn upplevelse när den är hos oss. Hunden kan bli stressad och inte lika samarbetsvillig ifall någon av hundens ägare är kvar. AVBOKNING Om du behöver avboka din tid skall detta ske senast kl. 18:00 dagen innan besöket via SMS, telefon (inte telefonsvarare) eller besök i trimmet. Vid senare avbokning kommer halva beloppet debiteras då vi inte har möjlighet att ta in en annan hund på så kort varsel.
SEN ANKOMST/UTEBLIVET BESÖK Vid sen ankomst kommer första kvarten debiteras med 50kr. Vid 30 minuters försening debiteras hela avloppet och det kommer att få bokas en ny tid. Vid uteblivit besök kommer hela beloppet debiteras!
PRISER Vi kommer att ge dig ett preliminärt pris för din hunds besök. I vår prislista utgår vi ifrån att: - hunden är rastad - är utan tovor - är välhanterad - inte behöver extratid som vid tex övervikt eller ålder. 
TOVIGA HUNDAR Om din hund är tovig kommer den att klippas ner under tovorna. Det är väldigt smärtsamt för hunden och tar lång tid att borsta ut. Toviga hundar kommer att kosta mer än det planerade priset då det tar längre tid, samt för att det sliter mer på våra skär. Den extra kostnaden kommer att gå till slipning av skär och saxar som används under klippningsprocessen. Om man vill boka tovutredning på sin hund så kostar det 350kr/timmen och måste bokas i god tid före besöket så vi kan avsätta extra tid. För att undvika tovor i pälsen behöver det antingen bokas regelbundna besök i trimmet, kammas hemma eller hålla pälsen i en kortare frisyr. För dubbelpälsade raser (schäfer, collie, spetsar m.fl.) ingår urkamning av lös päls i priset. Är din hund i fällning, har den mycket eller lite päls? Berätta gärna det vid bokningen så vi kan avsätta lagom mycket tid. 

SVÅRHANTERADE HUNDAR Vi rekommenderar att man redan från början förbereder sin hund för borstning, bad, föning och kloklippning då den nödvändigtvis skall gå igenom detta hela sitt liv. Det är speciellt viktigt för dig med hund som behövs klippas/trimmas, att förbereda denna processen, så att frisörbesöket hos oss inte blir läskigt för hunden. Vill du inte göra detta hemma går det bra att lämna in din valp redan vid tidig ålder. Vi ser gärna att ni som ägare säger till ifall det är hundens första besök hos en frisör eller om din hund kan bli arg vid viss behandling/hantering. Detta för att undvika otrevlig överraskningar för både hunden och oss. För ohanterade hundar kommer det att tillkomma en avgift då det tar längre tid eller assistent behövs
TRIMHUNDAR Trimhundar behöver oftast ullkammas mellan trimningarna. Ju mer du kammar ju snabbare går trimningen. Då kan vi också hålla nere priset på trimningen. För de hundar som ska behålla skägg, ben och maghår gäller samma som för ”TOVIGA HUNDAR”. Har din hund hudproblem eller är svårtrimmad pga. tex kastrering eller ålder kan den behöva klippas istället. Detta informerar vi om först så vi är överens.
ÖVERVIKTIGA HUNDAR Tyvärr kommer det allt för ofta överviktiga hundar till oss i trimmet. Det blir svårare för både oss och för hunden. Hunden behöver mer tid då den inte orkar stå upp och/eller bara lägger sig ner. Det kommer debiteras en avgift till de hundar som har svårigheter att stå, måste vila eller där assistent behövs. SJUKDOMAR OCH ALLERGIER Är din hund sjuk eller har några allergier som kan påverkas av besöket var vänligen att informera oss om detta så vi kan göra det bästa för din hund.
HÄMTNING/SEN HÄMTNING Vi kommer att ringa dig när din hund börjar bli klar och ser därför att ni inte kommer innan vi har ringt. Hunden kommer bli väldigt glad ifall ni kommer innan den är klar och vi har då inte möjlighet att göra klart hunden enligt planerat. Vi ser gärna att ni respekterar detta så att vi kan slutföra vårt arbete så att det blir så bra som möjligt! Om hunden inte hämtas på avtalad tid kommer 50kr/halvtimmen tilläggas. Detta för att vi måste stå och hålla i hunden tills ägaren kommer, och vi har då inte möjlighet att påbörja nästa hund på dens avsatta tid.
INTE NÖJD? Vårt mål är att både du och din hund skall vara nöjda efter besöket hos oss. Är det något som känns fel har du två arbetsdagar på dig att komma tillbaka och rätta till felen kostnadsfritt. All kritik gör oss bättre och dig nöjdare.
ÖVRIG INFORMATION Vissa hundar behöver få klorna klippta mellan besöken. Vi har drop in Onsdagar 12-14 Torsdagar 16-19 Det kostar 80kr

Vi har alla olika syn på skönhet!